Angst om te vliegen door ongelukken?

De meest voorkomende angst bij vliegangst is toch wel het neerstorten. Je zit tenslotte op een mega hoogte en je kijkt op de aardbol of je ziet alleen maar wolken. Je hebt niks zelf in de hand, dus de angst is al snel dat er wat met het vliegtuig gebeurd.

Er zijn genoeg voorbeelden van ongelukken van vliegtuigen. Maar van de vliegtuigongelukken welke als overleefbaar worden gezien, overleefd drie kwart van de personen het ongeluk.

Natuurlijk zijn er ook ongelukken waarbij niemand het overleefd. Maar dit gebeurd bij 1 of de honderdduizend vluchten. Natuurlijk, dit hoor je vaker, maar het is wel zo. Vliegen is nog steeds de meest veilige manier van transport. 

Ongelukken met vliegtuigen maken altijd veel indruk. Ze worden dan ook breed uitgemeten in de media. Dit geeft de luchtvaart ten onrechte het imago onveilig te zijn. De lijsten met opsommingen, al dan niet geflankeerd met foto’s, zijn net zo imposant. Het is te hopen dat dit soort opsommingen iedereen die bij de vliegveiligheid betrokken is scherp houdt. Want als er iets in de lucht mis gaat, het ook meestal goed mis gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *