Een VPN om je identiteit te verbergen?

VPNs lijken op het eerste gezicht uitstekend je identiteit verbergen maar kunnen tegelijkertijd ook  het omgekeerde doen – ze kunnen al jouw online activiteiten traceren. Dus als je een vpn service uitkiest wees er dan zeker van dat het bedrijf betrouwbaar is.

Maar hoe weet je zeker of een VPN bedrijf veilig met jou privacy omgaat? Controleer of ze over logbestanden van gebruikersactiviteiten beschikken. Lees de voorwaarden goed door want de meeste VPNs maken bewust duidelijk dat ze logs bijhouden en in staat zijn om deze met verschillende juridische groepen over de hele wereld te delen.

Lees daarom altijd de privacy policy goed door om te kijken hoe de website met jouw persoonsgegevens omgaat. Heb je een vpn gevonden waarbij de policy duidelijk aangeeft dat jou persoonsgegevens beschermt worden maak hier dan een screenshot van. Mocht het in de toekomst voorvallen dat deze toch aan derde gedeeld zijn dan kan je een rechtszaak aanspannen om in aanmerking te komen voor een mogelijke schadevergoeding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *