Gratis SEO Tools en tips om beter op Google te ranken

Sinds de panda update, is Google in staat om de kwaliteit van je content te checken. Neem als voorbeeld, wanneer een website gekopieerde teksten heeft van andere websites. Dit kan erg zwaar wegen voor je positie.  Veel goed rankende websites hebben extreem goede hoogwaardige content. Ook al zie jij hier het belang niet van in, Google helaas wel.

Waarom?

Omdat Google niet alleen naar de content kijkt, maar ook naar hoe die content in vergelijking met andere websites eruit ziet. Dus als jij  betere teksten en informatie dan jouw concurrent kan bieden dan zal jij ze binnen de kortste keren kunnen overtreffen op langer termijn. Hoger in Google komen kost tijd en veel geduld..

De groei

Wat doe je als je goed wilt ranken op een bepaald zoekwoord? Veel relevante backlinks en hoogwaardige content schrijven, toch?

Ondanks dat waar is, zijn er teveel webmasters die een te snelle groei in hen backlink groei hebben. Het gaat zo snel dat het er onnatuurlijk uit ziet. De kans bestaat dat het ook werkelijk zo is.  Google is slim genoeg om dit te achterhalen. Daarom zie je veel oudere websites onwijs goed ranken omdat ze een “natuurlijk” backlinksprofiel hebben

Cross-linking

Zelfs wanneer je niet de beste on page seo bezit en geen honderden backlinks hebt, kan je nog steeds goed ranken als je gebruik maakt van cross-linken. Wanneer je backlinks tussen je content plaatst die verwijst naar andere paginas van je website, dan zullen die stijgen in rank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *