Hoe ontstaat migraine?

Migraine kan bij iedereen ontstaan. Iedere persoon heeft wel eens hoofdpijn. De hoofdpijn wordt veroorzaakt door een prikkelverwerking die niet al geheel goed verloopt in het lichaam.Mensen met migraine hebben een lagere drempelwaarde voor prikkels dan mensen die bijna nooit hoofdpijn hebben. Een prikkelwaarde heeft te maken of u lichaam reageert van uit een prikkel uit de omgeving. Een prikkel waar je snel op reageert wordt een ‘superprikkel’genoemd.

Als de prikkel sterk genoeg is ontstaat er in uw lichaam een impuls waarop het lichaam gaat reageren. Zo werkt het biologische proces van de prikkelverwerking.De impulsen die prikkelverwerking prikkelen zijn moeilijk onder controle te houden. Niet alleen voor autisten, maar ook voor mensen zo als u en ik en wij kunnen last van dezeĀ  stekende hoofdpijn krijgen.

In je leven kan een persoon wel een of twee migraineaanvallen krijgen. Als uw lichaam goed werkt dan ruimt het lichaam de foute impulsen uit uw systeem. Als een prikkel niet goed binnenkomt en te zwak is reageert uw lichaam hier niet op. Afhankelijk van hoe sterk de prikkel is, daar reageert uw lichaam op. Het is net zo dat het lichaam behoefde heeft aan seksualiteit en ook soms wel eens honger heeft. Het eten wekt een impulshandeling op. Je lichaam reageert op de prikkel en gaat er mee aan de slag. Er ontstaat een impuls en uw lichaam past zich aan de prikkel. Net als u uw hand zal verbranden aan heet water of aan de koffie of aan de thee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *