Tips voor mannen om een sieraad te kopen

De realiteit is dat de meeste onder ons niet met een comfortabel gevoel een sieradenwinkel instappen. Mannen sieraden kun je natuurlijk bij de juwelier vinden. Maar tussen de hoge prijskaartjes en de mooie verkooppraatjes is het gemakkelijk om je te laten misleiden tot een miskoop. Neem deze snelle tips tot je door voor de volgende keer dat je naar de juwelierszaak gaat.

1. Weet wat je wilt voordat je iets zoekt.

Ga niet zomaar een en juwelierszaak in en denkend dat je “op zoek naar iets leuks voor jezelf/ mijn vrouw / vriend.”

Dat is namelijk de valkuil om naar de duurste items te grijpen, en zelfs als de verkoper probeert echt behulpzaam te zijn, je vertrouwen zou je niet moeten zetten op iemands anders smaak, die misschien niet overeen met de smaak  waar je het voor wilt kopen. De verkoper geeft niets om je smaak, eerder om je geld en probeert snel te achterhalen hoeveel je te besteden hebt.

In plaats daarvan, kun je beter in met een duidelijk idee hebben met wat je exact zoekt en jezelf beloven om hier niet teveel van af te wijken

Hier zijn een lijst met sieradentips voordat je gaat winkelen:

Wilt u gewoon goud- of zilverkleurige sieraden, of bent u op zoek bent naar iets met een gekleurde steen? Zo ja, welke kleur? Dit is uw meest effectieve vraag, omdat het automatisch een heleboel andere opties zal wegnemen, hierdoor kun je sneller vinden wat je zoekt..

Wat voor soort? Niet alle sieraden zijn precies zilver, noch zijn alle goudkleurige sieraden goud. Als je op zoek bent naar een specifieke soort in plaats van een algemene kleur, zeg dat dan. Het helpt bij het elimineren van een heleboel  andere opties.

Verhoudingen – Wees niet bang om specifiek te zijn in wat je wilt . Als je een slank model wilt, zeg dat dan. Als je een grote, dikke ring wilt, zeg het dan. Geven een goede, beschrijving in plaats dat de medewerker dadelijk iets voor je uitkiest .Het is jouw taak om de juwelier te vertellen: “Ik wil een mooie set  manchetknopen die niet teveel opvallen”; Het is zijn taak om te weten welke paren  overeenkomen met die beschrijving.

Prijs – Misschien wil je  dit niet  op noemen , maar  het een budget instellen en je hier aan houden is van cruciaal belang. Als u iets wordt aangeboden dat ook maar een beetje boven je budget valt dan moet je gewoon zeggen “sorry, dat is meer dan ik te besteden heb” Sommige juweliers zullen bereid zijn om afdingen op de prijs van een specifiek juweel, terwijl anderen je een andere  vergelijkbare maar minder dure optie geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *